Breaking News
В някои държави е добре да си носим сандвича от България...

Най-скъпият сандвич на света плаши джоба на туристите

За туриста храната е нещо много важно. Изморени от пътуване и емоции, хапваме много повече, когато сме на почивка, твъдят специалисти. Затова и често се връщаме от ваканцията с някой килограм отгоре.

Много туристи си мислят, че сандвичът е най-евтиният и достъпен хранителен продукт, който могат да си купят в чужбина. Че какво толкова има в един сандвич – две филии намазани с масло, малко салам и кашкавал! Това обаче се оказва мит.

Има сандвичи, чиито цени излизат по-скъпо дори от посещение на четирима в ресторант.. плюс бакшиша за сервитьора.

Най-скъпият сандвич, който туристическите гидове по света описват тази година, може да се купи в Ню Йорк. Нещото струва цели 214 долара! Това е цената на един брой, не на десет!

Сандвичът се обработва в 24 каратови златни съдове. Освен хляб в него има специално подбрано и отлежало кашкавалче, леко запечено на скара, трюфелово масло, омар и малко вкус на шампанско.

Хлябът пък се запича по специална технология и му се добавя аромат на Дом Периньон. В омаровото масло има следи от злато.

Екстравагантният сандвич трябва да се поръча на готвачите 48 часа преди консумация, за да имат време да го приготвят внимателно и с любов.

Международно проучване пък показа, че най-скъпият хляб в Европа се продава в Норвегия, и съответно сандвичът там ще ви злезе няколко десетки евро.

Следващият път, когато комшията отива на почивка с пълен багажник с домати, краставички и хляб, не му се присмивайте! ;)

Check Also

Може да наемеш яхтата на Грейс Кели

Има една яхта, която не е като всички останали. Става въпрос за луксозния плавателен съд, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.