Това е най-скъпият сандвич в света. Една от основните причините e златното покритие на хлебчето. Снимки: Chef Diego

Най-скъпият сандвич на света! 2000 евро за брой…

Ако смятате, че малко над 200 долара за сандвич в Ню Йорк, е твърде скъпо за вас, то какво ли ще кажете за майсторлъка на холандския готвач Diego Buik.

Наскоро от Книгата за рекордите на Гинес му признават, че прави най-скъпия сандвич в света. Diego продава произведението си, разположено между две питки за 2000 евро! Ако имате парите може да се отбиете до ресторант the South of Houston в Хага, и да хапнете бургера.

Високата цена се дължи на съставките. В сандвича ще усетите вкуса на омар с инжектиран джин, хайвер, гъши дроб, фино 24 каратово златно листо, и разбира се така популярните трюфели. Месната част е комбинацията между скъпото японско Wagyu и луксозната пържолка Blak Angus.

Сандвичът в целия си блясък.
Сандвичът в целия си блясък.

Сосовете също не лъжат и обикновено са част от най-изисканите гурме ястия. В сандвича има ямайският Blue Mountine Cofee, ванилов Madagascan, шафран и японски соев сос.

Самият шеф Diego признава, че е направил сандвича, за да влезе в рекордите на Гинес. Готвачът обаче споделя, че е ял по-вкусен сандвич във Великобритания и то само за 14 паунда!

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.