Breaking News

На плажа в Иракли не се събират такси

На плажа в Иракли не се събират такси от туристите и няма поставени принадлежности. Това е установила проверка на Министерството на туризма днес, провокирана от информации в интернет, че някой иска пари от туристите за ползване на чадър и шезлонг.

Докладът на служителите на министерството от огледа на място е показал, че разпространените снимки с табели с цени не са разположени на Иракли, а на плаж Вая, който е в близост до него.

Ивицата там е отдадена под наем и има одобрена схема за поставяне на плажни принадлежности. Съгласно събраната информация, чадър и шезлонг се предоставят на туристите срещу 6 лв. за брой, а цената с включена храна и напитки е 36 лв.

Предстои да бъде направено и заснемане на плажната ивица, за да се установи дали се спазва одобрената схема за поставяне на плажни принадлежности и дали са осигурени 50% свободна зона, но на място има поставени не повече от 25 чадъра.

Съгласно приетите промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Иракли е отделен като плаж за природосъобразен туризъм и на него се забранява всякаква търговска дейност, като ивицата не се отдава на концесия и/или под наем. Държавата вече е осигурила и водно спасяване на него, за да се гарантира безопасността на туристите, обясниха от туристическото министерство.

Check Also

Парижки музей посрещна нудисти…

Нудисти получиха подарък от парижки музей. На 5 май Palais de Tokyo посрещна голи гости. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *