На плажа в Иракли не се събират такси

На плажа в Иракли не се събират такси от туристите и няма поставени принадлежности. Това е установила проверка на Министерството на туризма днес, провокирана от информации в интернет, че някой иска пари от туристите за ползване на чадър и шезлонг.

Докладът на служителите на министерството от огледа на място е показал, че разпространените снимки с табели с цени не са разположени на Иракли, а на плаж Вая, който е в близост до него.

Ивицата там е отдадена под наем и има одобрена схема за поставяне на плажни принадлежности. Съгласно събраната информация, чадър и шезлонг се предоставят на туристите срещу 6 лв. за брой, а цената с включена храна и напитки е 36 лв.

Предстои да бъде направено и заснемане на плажната ивица, за да се установи дали се спазва одобрената схема за поставяне на плажни принадлежности и дали са осигурени 50% свободна зона, но на място има поставени не повече от 25 чадъра.

Съгласно приетите промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Иракли е отделен като плаж за природосъобразен туризъм и на него се забранява всякаква търговска дейност, като ивицата не се отдава на концесия и/или под наем. Държавата вече е осигурила и водно спасяване на него, за да се гарантира безопасността на туристите, обясниха от туристическото министерство.

Check Also

Пускат на вода прозрачен круизен кораб

Круизен кораб, от който туристите ще съзерцават по-добре красотите на морета, океани и екзотични острови, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *