Снимки: Soel Yachts/BNPS

Ново за туристите. Водно такси задвижвано от слънцето

Еко такси, което се движи по вода и си осигурява енергия от слънчевите лъчи, е на път да се превърне в хит сред туристите, твърдят запознати.

Холандски изобретатели представиха наскоро слънчевия си катамаран, който ще се появи на пазара в края на тази година. Превозното средство предлага комфортни условия на пътниците и разполага дори с мини бар. На всичкото отгоре лодката не замърсява околната среда и може да направи пътуването ви край екзотични острови още по-приятно изживяване.

Да возиш гости и приятели на романтична разходка край лагуната, без шум от двигателя и мирис на гориво, носи изключително удоволствие, твърдят запознати.

loda2

Производството на плавателния съд ще струва около 500 000 евро. Разработихме The SoelCat 12 за бързо развиващия се пазар на екотуризма, казва дизайнерът Йоп Костер. Изобретението му е 100 % алтернатива на конвенционално задвижваните лодки. Катамаранът е специално проектиран за солени води.

Според компанията производител лодката ще може да доставя да предложи излишъка си от слънчева енергия за курорта, край който е акостирала.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.