Красиви планински пейзажи предлага известният мост в Алпите. Снимки: интернет

Няма страшно! Този въжен мост виси само на 85 метра…

Човек трябва да си поставя предизвикателства и да ги преодолява. Ако обичате планинските преходи и сте турист в Швейцария, може да минете през един от най-популярните въжени мостове – The Charles Kuonen Suspension.

Мостът се намира в Алпите и е дълъг е близо 500 метра. Докато вървите по него може да се насладите на невероятни планински пейзажи. От моста се открива и гледка към връх Матерхорн.

При нормален ход, прекосяването на моста отнема десетина минути, но почти винаги времето се удължава, защото потокът от туристи непрекъснато спира, за да прави снимки и селфита.

За да преминете моста е добре да не изпитвате страх от височини. Подът е решетъчен и през малките отвори виждате на какво разстояние от земята висите. Ширината на пътеката е едва 65 сантиметра. Най-високата точка на моста стърчи на 85 метра над долината.

Прекосяването на The Charles Kuonen Suspension е напълно безплатно, никой няма да ви поиска такса. Местните обаче съветват да го избягвате, ако има буря или много силен вятър.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.