Красиви планински пейзажи предлага известният мост в Алпите. Снимки: интернет

Няма страшно! Този въжен мост виси само на 85 метра…

Човек трябва да си поставя предизвикателства и да ги преодолява. Ако обичате планинските преходи и сте турист в Швейцария, може да минете през един от най-популярните въжени мостове – The Charles Kuonen Suspension.

Мостът се намира в Алпите и е дълъг е близо 500 метра. Докато вървите по него може да се насладите на невероятни планински пейзажи. От моста се открива и гледка към връх Матерхорн.

При нормален ход, прекосяването на моста отнема десетина минути, но почти винаги времето се удължава, защото потокът от туристи непрекъснато спира, за да прави снимки и селфита.

За да преминете моста е добре да не изпитвате страх от височини. Подът е решетъчен и през малките отвори виждате на какво разстояние от земята висите. Ширината на пътеката е едва 65 сантиметра. Най-високата точка на моста стърчи на 85 метра над долината.

Прекосяването на The Charles Kuonen Suspension е напълно безплатно, никой няма да ви поиска такса. Местните обаче съветват да го избягвате, ако има буря или много силен вятър.

Check Also

3000 долара глоба или затвор, ако пушите на тези плажове…

3000 долара глоба или година затвор може да получат туристите, които си позволят да пушат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *