Breaking News

Обновеното лятно кино в Поморие чака първите туристи

Обновеното лятно кино „Яворов“ в Поморие очаква първите киномани сред туристите, научи bg-turist.com.

По мнение на специалисти, след реновирането си киното се е превърнало в модерно съоръжение, отговарящо на съвременните изисквания. Старите дървени скамейки са заменени с удобни седалки, като на предните два реда са оформени „Зона лукс“ и четири ложи. Изцяло са подменени осветлението, хидроизолацията и части от вътрешната и външната дограма. Киното се сдоби с тоалетни.

Съществуващата “венецианска” настилка по амфитеатъра е почистена и поправена. Настилките на външните пространства са възстановени с теракотени плочи, издържащи на атмосферни влияния и продължително натоварване от голям брой хора, а повърхността им не позволява подхлъзване при намокряне.

kino2

Районът наоколо също е облагороден. На любимото място за разходка, от паметника на Яворов до Стария кей, вече са поставени 13 скални къса, гравирани с подбрани от бележниците на поета стихове. Вече имиа и повече пейки за отдих, подменени са стълбове, инсталирани са осветителни тела с по-голяма мощност и височина.

Освен това пространството е озеленено с нови и екзотични растителни видове – чинари, явори, ливански и хималайски кедри. До началото на туристическия сезон, за цялостното озеленяване ще допринесе и богатата ниска храстовидна растителност, придружена с множество цветни декорации, обясниха от Община Поморие.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.