Breaking News

Обучават ученици на поведение в планината

 

Български ученици да преминат обучение за поведение в планината още този зимен сезон. Това се договориха по време на срещата си министърът на туризма Николина Ангелкова и омбудсмана Мая Манолова.

Разяснителни кампании ще има и за поведение при почивка на море преди следващия летен сезон, стана ясно още по време на срещата.

Идеята е в началото на Зима 2017-2018 с помощта на експерти по планинско спасяване на децата да бъдат представени основните правила за безопасност в планината.

Николина Ангелкова и Мая Манолова предвиждат да съдействат и за организация на практически демонстрации за спасяване на хора в планински условия. Те се обединиха около тезата, че подобна съвместна дейност е изключително полезна и наложителна в навечерието на новия зимен сезон, тъй като правилата за оцеляване и минималното оборудване за излети или ски походи в планината не се изучават в училище, а подобни знания и умения често спасяват човешки живот.

Обсъдена бе и възможността за подготовка на наръчници за безопасност. Министърът и националният омбудсман се уточниха да работят заедно за осигуряване на възможност на все повече български деца, включително и от социално слаби семейства, да имат възможност да практикуват зимни спортове още този сезон.

Прогнозите за зимен сезон 2017 г. са оптимистични. Очаква се да бъдат постигнати между 5 и 10 на сто ръст в посещенията на чуждестранни туристи спрямо 2016 г. За сравнение зимен сезон 2016-2017 беше рекорден за България. Общият брой посещения на чуждестранни туристи беше 1 млн. 476 хил., като постигнатият ръст от 19,6% е най-високият от влизането на България в ЕС през 2007 г., стана ясно след срещата.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.