Breaking News

Организират Карнавал на маските във Варна

Карнавалът на маската във Варна ще привлече вниманието на хиляди туристи във Варна на 26 март.

Шествието започва в 15 часа на 26 март от площада пред Катедралния храм „Свето Успение Богородично“ в морската столица, съобщиха за bg-turist.com от Община Варна.

Участниците с атрактивни маски и костюми ще преминат през града – по бул. „Мария Луиза”, до Община Варна, бул. „Сливница”, за да стигнат до входа на Морската градина, където е предвиден концерт.

Целта на шоуто е да се възроди прочутият Варненски карнавал, който е бил най-значимото празнично събитие в града след Освобождението.

Желаещите да се включат в карнавала могат да заявят участие в срок до 12 март на електронен адрес: varnanamladite@gmail.com. Специално жури ще оценява по следните критерии: красота и колорит на маската, оригиналност на изработката, артистичност при представянето.
Заявки и условия за участие в конкурсната програма могат да се изтеглят от сайтовете на дирекция „Култура и духовно развитие”, и на дирекция „Образование и младежки дейности”.

За информация: Радка Тодорова, гл. експерт „Духовност и етноси” тел.: 052/ 820 804; 0884/ 990 637 и Кристин Спасов, гл. експерт „Празници и чествания” тел.: 052/ 820 668; 0885/ 800 862

Check Also

Парижки музей посрещна нудисти…

Нудисти получиха подарък от парижки музей. На 5 май Palais de Tokyo посрещна голи гости. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *