Организират околосветско пътешествие с круиз

Първото засега околосветско пътешествие с круизен кораб може да се случи съвсем скоро. Базираната в Лос Анджелис компания Viking Cruises планира да предложи на своите клиенти пътуване в пет континента, 35 държави и 66 пристанища за 141 дни.

Това ще се случи с кораба Viking Sun, който макар и незавършен съвсем скоро може да се изпълни с туристи, жадни да обиколят света, докато се плацикат в басейна на лайнера или играят в казиното.

Предвидено е корабът да тръгне на 15 декември 2017 година от Маями, като цената на билетите започва от 45 000 долара на човек. В цената влиза по една екскурзия във всяко пристанище, медицинско обслужване, неограничен интернет.

Първата спирка, която ще посети Viking Sun е кубинската столица Хавана. След два дни престой корабът ще премине Панамския канал, а оттам ще се отправи към Лос Анджелис, Нова Зеландия, Таити, Австралия, Китай, Индия, Индонезия и Малайзия. По пътя си към Европа Viking Sun ще се отбие в пристанищата на Шарм ел Шейх, Тунис и Алжир. Последна спирка за Viking Sun е Лондон, където корабът трябва да акостира на 5 май 2018 година.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.