Breaking News

Осем безплатни екстри на борда на самолета

Освен напълно безплатната и невероятна гледка през люка на самолета, има още няколко екстри, които някои от авиокомпаниите осигуряват безплатно на своите пасажери.
Най-вероятно опитните пътешественици и туристи се сещат за някои от тях.

Ако не ги знаете, четете по-надолу:

Обиколка в кабината на пилота
Ако сте с дете, пилотът може да се съгласи да ви разведе из кабината и да ви покаже всички интересни неща напълно безплатно. Просто в края на полета, попитайте!

Второ блюдо храна
Ако полетът, на койте се, включва и безплатна порция храна, може да попитате за допълнително. Винаги има някой, на който не му е до ядене и екипажът може да ви предостави неговият сандвич или кроасан. Особено ако е нощен полет, когато повечето хора спят и не пипат предоставената им храна.

Да ви намерят лекар
Ако на някой пътник му прилошее и има спешна нужда от медицинска помощ, може да помоли екипажа да потърси лекар на борда. Това ще бъде обявено на високоговорителя. Ако пък сте вие лекар и го обявите в началото, ще получите безплатна храна и напитка.

Хапчета
Ако ви боли глава, зъб или нещо такова, екипажът има специална медицинска чантичка, пълна с всякакви обезболяващи. Те са длъжни да ви предоставят, каквото ви трябва.

Санитарни кърпички
Всичко, което пипате в самолета е мръсно – дръжки, седалки, копчета, каквото се сетите. Ако искате да почистите повърхностите, които ще пипате, помолете за кърпички. Стюардесите обикновено имат.

Алкохол
Обикновено има безплатни алкохолни напитки към международните полети – питайте.

Полезни неща
Всички компании предоставят комлект от полезни неща, когато ще летите дълго. Може да си поискате маска за очите, слушалки, карти за игра, нещо за писане, индивидуална четка за зъби, паста за зъби и дори чорапи. Ако пък сте с деца, може да получите играчки за тях – пастели за оцветяване, книжки, стикери, пъзели.

Да ви напълнят с вода бутилката
Всички пътници,които носят бутилки с вода трябва да ги изпразня преди полета. Но не изхвърляйте празните бутилки. Когато се качите на самолета, може да помолите да ви я напълнят пак с вода.

Източник: Блиц/“Лондонски новини“

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.