Breaking News
Остров Джекил е приятно място за туризъм.

Остров посещаван от туристи и…крокодили

Едва ли очаквате по време на почивката си в приятен хотел, да срещнете алигатори. Оказва се, че такива съжителстват с туристите на остров Джекил, в щата Джорджия – САЩ.

Дестинацията, която привлича гостите си с красивата природа, белоопашати елени, бродещи из горите, спокойствие, чист въздух, приятни емоции, предлага и екстрата да срещнете крокодили! Тук е пълно с алигатори, които нямат намерение да си ходят, защото се чувстват като у дома си.

Предупредителните табели обясняват на хората, че е възможно да попаднат на алигатор.
Предупредителните табели обясняват на хората, че е възможно да попаднат на алигатор.

По четирите голф игрища, развлекателните зони, дори и по канавките има поставени знаци, че е възможно да се сблъскате с алигатори. Местната управа дори призовава да не храните животните! Това последното се разбира доста двуяко от много от туристите…

Собствениците по всякакъв начин опитват да разубедят гостите да не хвърлят храна, особено край едно от езерата за пикник.

jeko2

Островът Джекил е обявен за щатски парк през 1974 година, като законите гласят 2/3 от площта да бъде за дивата природа и обитателите, които да ги споделят мирно с посетителите. В момента се смята, че на острова живеят между 67 и 124 алигатора.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.