Остров Джекил е приятно място за туризъм.

Остров посещаван от туристи и…крокодили

Едва ли очаквате по време на почивката си в приятен хотел, да срещнете алигатори. Оказва се, че такива съжителстват с туристите на остров Джекил, в щата Джорджия – САЩ.

Дестинацията, която привлича гостите си с красивата природа, белоопашати елени, бродещи из горите, спокойствие, чист въздух, приятни емоции, предлага и екстрата да срещнете крокодили! Тук е пълно с алигатори, които нямат намерение да си ходят, защото се чувстват като у дома си.

Предупредителните табели обясняват на хората, че е възможно да попаднат на алигатор.
Предупредителните табели обясняват на хората, че е възможно да попаднат на алигатор.

По четирите голф игрища, развлекателните зони, дори и по канавките има поставени знаци, че е възможно да се сблъскате с алигатори. Местната управа дори призовава да не храните животните! Това последното се разбира доста двуяко от много от туристите…

Собствениците по всякакъв начин опитват да разубедят гостите да не хвърлят храна, особено край едно от езерата за пикник.

jeko2

Островът Джекил е обявен за щатски парк през 1974 година, като законите гласят 2/3 от площта да бъде за дивата природа и обитателите, които да ги споделят мирно с посетителите. В момента се смята, че на острова живеят между 67 и 124 алигатора.

Check Also

Планината, която беше забранена за жени

Тази планина е била забранена за жени. Свещеното място е провокирало създаването на религиозно учение. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *