Breaking News

Отдават плажове на концесия за 20 години. Цените на чадъри и шезлонги остават същите

8 плажа по южното Черноморие ще бъдат отдадени на концесия от Министерския съвет за 20 години. Очаква се с това решение цените на чадърите и шезлонгите да останат същите, съобщиха от туристическото министерство.

Става дума за Дюни-юг“, община Созопол; „Бургас-север“, община Бургас; „Обзор – юг“, община Несебър; „Поморие-централен“, община Поморие; „Къмпинг Оазис“, община Царево; „Къмпинг Нестинарка“, община Царево; „Нов плаж-Свети Влас“ и „Свети Влас – изток“, община Несебър.

От началото на тази година морските плажове преминаха под управлението на Министерството на туризма. Преди началото на активния летен сезон бяха проведени редица процедури за отдаване под наем на плажни ивици. Благодарение на това през този туристически сезон се отчитат много по-високи нива на приходи по договорите за наеми на морски плажове.

През 2016 година те са с са с 1,6 млн. лв. повече от тези за 2015 година,, като общият им размер е повече от 5 млн. лв. Вече са събрани и над 3 млн. и 800 хил. лв. приходи от концесии на плажове.

Предстои второто плащане по техните договорите, през месец ноември, като се очаква общата сума на постъпленията да надхвърли 11 млн. лв.

Основен приоритет през Лято‘2016 бе контролът, като бяха създадени специален телефон и e-mail, на които хората да подават сигнали при нередности на плажовете, а мобилна група за контрол бе на Черноморието през целия летен сезон. В резултат бяха получени над 300 сигнала и са извършени повече от 450 проверки на място. Наложени бяха над 240 хил. лв. неустойки, като и към този момент продължават да се изпращат нови писма със санкции.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.