Очакват ръст от 35 % на чартърните полети за Лято 2016

Ръст от 35 % на чартърните полети с туристи, които идват на почивка в България през лятото на 2016 година, очакват от Министерството на туризма.

Самолетите, които кацат на летищата във Варна и Бургас ще транспортират до страната ни 130 000 души. Това ще са туристи от Германия, Австрия, Полша и Швейцария, информира министър Николина Ангелкова.

Според нея вече са проведени предварителни разговори с групата на TUI за Великобритания, Холандия, Белгия и скандинавските държави, от които също се очакват ръстове.

Турция остава много важен пазар за България, който по оценка на министър Ангелкова чувствително е нараснал след облекченията на процедурите за издаване на визи.

Радостно е, че Турските авиолинии в края на тази година увеличават седмичните си полети Истанбул-София от 14 до 18, с което капацитетът на пътниците ще скочи с 25%, каза министърът.

Тя твърди, че ведомството е успяло да спаси европейското финансиране по големите проекти за реклама на страната. Общата сума, която усвоихме е около 17 милиона лева, разкри Николина Ангелкова.

Check Also

„Магията на Рила планина” ще привлича туристи в планината

Фестивалът за български фолклор “Магията на Рила планина” ще привлича туристи през лятото в планината. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.