Breaking News

Петзвездна легенда на колела чества 70-годишен юбилей

Той е на 70 години, но въпреки това все още привлича интереса на туристите от целия свят. Става въпрос за известния The Blue Train – влакът, който от февруари 1946 година превозва пътници между Кейп Таун и Претория в Южна Африка.

Всъщност, „превозва“ не е точната дума, защото The Blue Train е едно петзвездно бижу на колела.

der

Той е нещо като подвижен хотел. Хората пътуват, наслаждават се на красивите гледки по време на воаяжа си между севера и юга, и същевременно са обгрижвани като принцове и принцеси. Дегустират качествени вина, хапват подбрани ястия, твърдят запознати. Пътниците се ширят в големи спални, или разговарят по приятни теми в широките купета.

Ресторантът предлага на своите гости едни от най-добрите ястия, а напитките освен споменатото вино, са подбрани и способстват за приятното настроение.

Във влака са се возили от обикновени туристи, през празнуващи медения си месец, до крале и президенти.

der3

Влакът взема разстоянието между Кейп Таун и Претория за 27 часа, през които от прозорците ви се разкриват невероятни и разнообразни гледки на Африканския субконтинент. Тренът спира в Кимбърли, където туристите имат шанса да се върнат назад във времето и да видят как започва манията по добива на диаманти. Има спиране и екскурзия до хотела на Лорд Милнър в Matjiesfontein. С пристигането си ви посрещат с уелкъмдринк – чаша шери.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.