Breaking News

Подаваме сигнали за нередности на плажа на специален телефон

Специален телефон, на който да подаваме сигнали за недередности на плажа работи към Министерството на туризма, съобщиха от ведомството за bg-turist.com.

На +359 2 90 46 833 могат да се подават сигналите. Такива ще бъдат приемани и на адрес control@tourism.government.bg.

За да се гарантират правата на туристите, по разпореждане на министър Николина Ангелкова, на всички плажове ще бъдат поставени информационни табели, на които на български, английски, немски и руски езици ще бъдат описани задълженията на концесионера/наемателя и правата на туриста.

До този момент на проверените от туристическото министерство 28 плажа най-честите нарушения, които се установяват, са за недостатъчен брой спасители; липса на указателни табели; непълно оборудване на спасителните постове; непълно оборудване на медицинските пунктове; заемане на допълнителна търговска площ извън одобрените схеми.

На всички проверени плажове е обезопасена прилежащата акватория; осигурено е санитарно-хигиенното поддържане; налице е свободен и безплатен пешеходен достъп до плажовете. При проверките работните групи съставят констативни протоколи. Следва писмо със срок (съгласно различните договори) за отстраняване на неизпълненията. При констатиране на същите неизпълнения при следваща проверка ще бъдат налагани неустойки, обещаха от Министерството на туризма.

Днес в курорта „Златни пясъци“ официално ще бъде открита приемна на Комисията за защита на потребителите. Офисът ще е в Административната сграда на курортното дружество.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.