Breaking News
Тук се предлагат пресни стоки още от XII век. Снимка: интернет

Популярните пазари по света

Много туристи обичат да обикалят по пазарите в страните, които посещават по време на ваканцията си. Там може да усетиш местните аромати, да срещнеш интересни хора, да се запознаеш с новости в кулинарията.

Ето няколко от тези пазари, които са смятани за едни от най-популярните в света:

Ла Бокерия, Барселона

Появява се през XIII век, като пазар на свинете. Днес Ла Бокерия се е превърнал в един от най-добрите пазари на открито. Там може да откриете рибари, месари, производители на млечни продукти, зеленчукопроизводители и десетки малки магазинчета за месни деликатеси.

Ла Бокерия е място, на което може да спрете да похапнете. Безбройните малки гурме ресторантчета предлагат прясна морска храна и Средиземноморски специалитети.

Цукуджи фиш маркет, Токио

Това е най-големият пазар за продажба на едно на риба и морски дарове в света. На него можете да откриете над 400 вида морски дарове, от евтини водорасли до морски таралеж и хайвер, който струва стотици долари. От този пазар се доставя прясна риба на ресторанти по целия свят, съобщава CNN.

Цукуджи фиш маркет е една от най-големите туристически атракции в Токио – стотици посетители идват рано сутрин, за да гледат разтоварването на огромни количества риба тон.

Външният пазар, приличащ на лабиринт, заради многото малки улички, позволява на купувачите да купуват риба и морски дарове на дребно и да се насладят на прясно сушими.

Рибният пазар може скоро да се премести, причината – плановете за изграждане на инфраструктура заради предстоящите Олимпийски игри в Токио през 2020г.

Ор Тор Кор, Банкок

Ор Тор Кор е идеалното място да си купите сувенири. Там можете да откриете екзотични плодове и зеленчуци, уникални за Тайланд, както и вносни специалитети от цяла Азия.

Пазарът е ярко осветен, а това от своя страна позволява на купувачите да се ориентират по-лесно сред многообразието от морски дарове, сладкиши и гозби.

Туристите могат да се насладят и на богатата селекция от подправки, които да занесат вкъщи.

Бороу маркет, Лондон

Най-старият зеленчуков пазар в Лондон също се нарежда сред най-добрите в света – започва да работи през 1755 година, но районът е известен с това, че се предлагат пресни продукти още от XIII век.

Специализиран е в продажбата на местни плодове и зеленчуци, сирена, хляб. Пазарът предлага и доставки на едро и голяма част от ресторантите в Лондон се възползват от това.

В четвъртък, петък и събота пазарът работи и местното население, които освен да си напазаруват, идват и да хапнат от деликатесите, приготвени на място.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.