По-бърз и по-евтин пътнически самолет от Конкорд. Възможно ли е?

В битката за повече пътници, компаниите се опитват да намалят времето за пътуване. Възможно ли е да стигнем от Лондон до Ню Йорк за 3.40 часа и да не е толкова скъпо?

Отговор на този въпрос се опитва да даде високотехнологична фирма от Колорадо. Тя е направила проект за пътнически самолет, който стига от британската столица до американския мегаполис за малко повече от 3 часа. В момента, с обикновен самолет, разстоянието се преодолява за около 6-7 часа.

Самолетът Boom, който са замислили проектантите ще се движи 2.6 пъти по-бързо от всеки друг пътнически самолет по света. Така от Сан Франциско до Токио ще се стига за около 4.7 часа, а от Лос Анджелис до Сидни за 6 часа.

Очаква се и билетите да струват по-евтино, отколкото на предишния свръхзвуков самолет Конкорд. Там пасажерите плащаха по 20 000 долара за един билет. При Boom цената най-вероятно ще е с четвърт по-ниска. Местата са също по-малко. 100 при Конкорд срещу 40 при Boom.

Засега не е ясно кога ще бъде разработен прототип на машината, нито кога ще полети. Ясно е само, че ще се използват технологии на Върджин, които имат реални апетити да стигнат космическото пространство със свой летателен апарат. Според запознати, за строежа на новия самолет ще се използват композитни въглеродни влакна, вместо алуминий.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.