Breaking News

Правим с други балкански държави единен туристически продукт

България вече работи за представянето на единен туристически продукт със съседни балкански държави. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” министърът на туризма Николина Ангелкова.

Ние вече започнахме да работим в тази насока. С Румъния подписахме споразумение и вече имаме подготвен проект, с който кандидатствахме по INTERREG V – България – Румъния именно за разработване на общ туристически продукт за далечни пазари. Към него смятаме да включим и Сърбия по Програма „Дунав“, за да може да имаме и един Дунавски продукт, обясни Ангелкова.

Тя каза още, че от друга страна са започнали работа и с Чехия. На последната ни среща с чешката министърка на регионалното развитие и туризма Шлехтова в Колумбия по време на Генералната асамблея всъщност стана ясно, че нашите планове с техните планове по отношение на далечните пазари съвпадат. Чехия са доста по-напред от нас по отношение на директни полети с тези държави – чешката министърка предложи да засилим работата си в посока осигуряване на по-чести полети Прага- София, Прага- Варна, Прага – Бургас, така че в момента, в който те откриват тяхната директна линия Прага – Пекин да можем ние да се възползваме, защото за всички тези туристи е важно да посетят повече от тези държави, разкри Николина Ангелкова.

Тя допълни, че за разработването на единен туристически продукт за привличането на туристи от далечни дестинации като Китай, Индия, Япония, Министерство на туризма работи съвместно и с Турция.

Check Also

Парижки музей посрещна нудисти…

Нудисти получиха подарък от парижки музей. На 5 май Palais de Tokyo посрещна голи гости. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *