Луксозна реплика на Венеция може да бъде изградена край Дубай. Изображения: Kleindeinst Group

Правят плаваща реплика на Венеция!

Не, този път не са китайците! Инвеститори в Дубай са решили да направят плаваща реплика на една от най-посещаваните туристически дестинации – Венеция.

Луксозното, петзвездно бижу ще се намира в The World in Dubai Islands, на 4 километра от брега. Очаква се в новата Венеция да има плавателни канали с гондоли, стаи под водата, и дори реплика на площада „Сан Марко“.

В луксозния курорт ще има специално място за подводния свят. Освен хотелски стаи, под водата туристи ще посрещат бар, ресторант, както и магазини. Курортът ще може да побира до 3000 души.

Те ще пристигат с кораб, воден самолет или хеликоптер. Веднъж дошли, гостите ще могат да се придвижват из курорта пеш или с гондола.

Очаква се в новата Венеция да бъдат организирани и фестивали, които традиционно се провеждат в италианския град и привличат десетки хиляди туристи всяка година.

Проектът за плаващата Венеция е на Kleindeinst Group, и все е още в ранна фаза, но няма съмнение, че с парите на Дубай оригиналната идея изглежда напълно реалистична.

Check Also

3000 долара глоба или затвор, ако пушите на тези плажове…

3000 долара глоба или година затвор може да получат туристите, които си позволят да пушат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *