Луксозна реплика на Венеция може да бъде изградена край Дубай. Изображения: Kleindeinst Group

Правят плаваща реплика на Венеция!

Не, този път не са китайците! Инвеститори в Дубай са решили да направят плаваща реплика на една от най-посещаваните туристически дестинации – Венеция.

Луксозното, петзвездно бижу ще се намира в The World in Dubai Islands, на 4 километра от брега. Очаква се в новата Венеция да има плавателни канали с гондоли, стаи под водата, и дори реплика на площада „Сан Марко“.

В луксозния курорт ще има специално място за подводния свят. Освен хотелски стаи, под водата туристи ще посрещат бар, ресторант, както и магазини. Курортът ще може да побира до 3000 души.

Те ще пристигат с кораб, воден самолет или хеликоптер. Веднъж дошли, гостите ще могат да се придвижват из курорта пеш или с гондола.

Очаква се в новата Венеция да бъдат организирани и фестивали, които традиционно се провеждат в италианския град и привличат десетки хиляди туристи всяка година.

Проектът за плаващата Венеция е на Kleindeinst Group, и все е още в ранна фаза, но няма съмнение, че с парите на Дубай оригиналната идея изглежда напълно реалистична.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.