Призрачен град стана луксозен курорт…

Едва ли е толкова приятно да отседнеш в изоставен град, по ъглите на който най-вероятно дебнат духове. И все пак, Дънтън в Югозападно Колорадо, предлага на своите гости луксозен курорт.
Той се простира на територията на бившо миньорско градче. През 1880 година е основан от златотърсачи. Постепенно обаче градът запустява, и до 1919 година той съвсем се изпразва. Причината – градът попада в тотална изолация, защото е твърде отдалечен и неудобен в транспортно отношение за извозване на добитата руда.

Дълго време Дънтън е призрачен и непосетен, докато инвеститори решават да изградят луксозен курорт там. Горещите извори наблизо, осигуряват на туристите идеални условия за СПА. Къщичщите, в които отсядат гостите са кръстени на миньорите, живели там, на тези, които са ги построили или според предишното им предназначение.


Освен красива и чиста природа, спокойствие, и здравословни процедури, курортът предлага и не малко забавления. Така например, може да пиете по едно в бара, в който някога се е черпил прочутият бандит Буч Касиди. Той е „гостувал“ в Дънтън, за да се скрие след един от обирите си.

Курортът предлага още възможност за походи и излети с водач, риболов, конна езда. Нощувката започва от малко над 600 долара в неактивния туристически сезон.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.