Променят облика на Слънчев бряг

Разработваме наредба за статута на националните курорти, в която ще бъдат разписани текстове за промяна облика на Слънчев бряг. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с хотелиери, ресторантьори и концесионери на плажове в курорта.

Участниците в срещата предложиха да се забрани поставянето на преместваеми обекти на определени места в курорта и да се обособят отделни парцели за тях. По този начин ще се изчистят централните алеи от загрозяващите ги обекти и ще се въведе ясен регламент за тяхното поставяне.

Слънчев бряг ще изпълни тези изисквания, но те трябва да се прилагат и в частните имоти, защото в противен случай няма да постигнем видим ефект. Именно затова е важно заедно да набележим изискванията и да ги приложи на практика, каза министър Ангелкова.

Експертите на Министерството на туризма ще предложат конкретни текстове, които да бъдат обсъдени на втора подобна среща с всички ангажирани страни в края на летния сезон. Предвижда се те да залегнат в законодателните промени и да са в сила за сезон 2017 година.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.