Силистра ще става притегателно място за туристите. Снимка: интернет

Промотират Луковит и Силистра като туристически дестинации

Градове като Луковит, Силистра, Белица, Казанлък, Кърджали, Сапарева баня, ще бъдат промотирани като туристически дестинации, научи bg-turist.com. Това стана възможно, след като Министерството на туризма спечели еврепейски проект за реклама на ЕДЕН дестинации.

ЕДЕН е European Destinations of ExcelleNce (най-добри европейски дестинации) и представлява инициатива, която популяризира моделите на устойчиво развитие на туризма на територията на целия Европейски съюз, обясниха от туристическото ведомство.

Предвижда се да бъдат заснети тематични видео материали за ЕДЕН дестинациите и изработване на печатни материали, пощенски картички и др. Част от проекта ще бъде и фейсбук игра, в рамките на която деца от цялата страна ще могат да участват с рисунки, а творбите на победителите, ще бъдат поставени на картички и магнити, които допълнително ще популяризират дестинациите.

Очаква се реализацията на проекта да допринесе за представянето на България като дестинация за алтернативен туризъм и да промотира възможностите ѝ да предлага нови туристически продукти, предимно в областта на екологичния, културния и спа туризма, категорични са от туристическото министерство. Оттам смятат, че това ще допринесе за преодоляване на териториалната и сезонна концентрация на туристическите потоци.

Check Also

Това е царска тоалетна…

Има всякакви странни тоалетни по света, но в тази определено ще се почувствате като крал. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *