Breaking News

Пускат туристическо приложение I love Bulgaria

I love Bulgaria e името на единната платформа и мобилно приложение, което предлага страната ни на туристите.

От вчера започва поставянето и на специални табели на всеки от обектите, които ще могат да бъдат сканирани през мобилните телефони на туристите и по този начин да научават повече информация за тях. Платформата може да бъде свалена и като мобилно приложение през всеки смарт телефон.

Всяка табела има уникална холограма – т.нар. QR код, който може да се сканира с мобилно устройство. Така туристът получава информация за обекта, който е посетил, но паралелно с това печели бонус точки, срещу които получава и поощрителни награди.

В световен мащаб опита показва, че това мотивира много повече хората да пътуват.

Както платформата, така и информацията за всеки от обектите ще е достъпна на 12 езика и позволява информацията за обектите да бъде предоставяна на неограничен брой езици – в дългосрочен план.

В момента Horizon Software Solutions – фирмата, която е разработила българското приложение, работи по I love France, I love Monaco, I love Australia, а плановете са броят на държавите през следващата година използващи тази платформа да достигне 50.

В договора между фирмата и Министерството на туризма е включено, както пускането на платформата на национално ниво, така и маркетинговото му обслужване и възможността за безплатно включване на общините към него.

Check Also

Ще пробваш ли? Подвижен хотел на два етажа…

Туристите, които обичат движението със сигурност ще се възползват от офертата на семейство сърфисти. Те …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *