Breaking News

Пускат туристическо приложение I love Bulgaria

I love Bulgaria e името на единната платформа и мобилно приложение, което предлага страната ни на туристите.

От вчера започва поставянето и на специални табели на всеки от обектите, които ще могат да бъдат сканирани през мобилните телефони на туристите и по този начин да научават повече информация за тях. Платформата може да бъде свалена и като мобилно приложение през всеки смарт телефон.

Всяка табела има уникална холограма – т.нар. QR код, който може да се сканира с мобилно устройство. Така туристът получава информация за обекта, който е посетил, но паралелно с това печели бонус точки, срещу които получава и поощрителни награди.

В световен мащаб опита показва, че това мотивира много повече хората да пътуват.

Както платформата, така и информацията за всеки от обектите ще е достъпна на 12 езика и позволява информацията за обектите да бъде предоставяна на неограничен брой езици – в дългосрочен план.

В момента Horizon Software Solutions – фирмата, която е разработила българското приложение, работи по I love France, I love Monaco, I love Australia, а плановете са броят на държавите през следващата година използващи тази платформа да достигне 50.

В договора между фирмата и Министерството на туризма е включено, както пускането на платформата на национално ниво, така и маркетинговото му обслужване и възможността за безплатно включване на общините към него.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.