Рекламните клипове на България гледани над 400 милиона пъти

442 милиона гледания са събрали рекламните клипове на България, които бяха излъчени от март до октомври по тв каналите Eurosport, Discovery Channel, Euronews, National Geographic Channel.

Това съобщиха от Министерството на туризма за bg-turist.com.

Кампанията се проведе на 3 вълни с продължителност по около 8 седмици всяка със средно по три излъчвания дневно. Клиповете, които се излъчваха в телевизионната мрежа на четирите телевизии са с продължителност 30 секунди и са в два варианта – един имиджов спот и един с акцент върху културно-историческия туризъм. Те са на немски, френски, английски, руски, испански и български език. Клиповете са излъчвани в праймтайма на телевизиите, вечер и в сутрешните емисии.

От Министерството на туризма припомнят, че през април тази година вследствие рекламната кампания страната ни беше избрана и за най-желаната дестинации за туризъм в Европа за зрителите на Discovery Channel.

Екип на Euronews посети страната ни и засне предаване LeMag за арт фестивала в Созопол – Аполония. Екипът на Eurosport засне пет репортажа (Sport Trips) за възможностите за практикуване на различни спортове у нас, а National Geographic произведоха клип с тематична насоченост към природните забележителности, с които страната ни разполага.

Check Also

48 000 долара за нощувка…в апартамента на принцесата на Монако

Ако имате 48 000 долара навярно ще си купите апартамент. Е, някои пък може да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *