Ресторантът, в който не виждаш нищо, но усещаш храната…

Ако си мислите, че да вечеряш в пълна тъмнина, значи е спрял тока, то очевидно не сте били в ресторанта O.NOIR в Торонто, Канада.

Тук никой от гостите не вижда нищо, просто защото от управата умишлено ви посрещат в затъмнен салон. Целта е да усетите храната с вашите сетива. Забранени са телефони, лампи, светкавици, фенери и всичко останало, което може да освети вечерята, обясняват от ресторанта.

Отворен преди близо 10 години, той не спира да се радва на интереса на посетителите. Все още няма оплаквания, че някой се е изцапал, защото не си е уцелил устата. Поръчките стават в добре осветен бар, точно преди да влезете. Казвате какво искате да похапнете, след което ви въвеждат в мрака.

Сервитьорите са хора с увредено зрение и се справят по блестящ начин с поръчките. След като прекараш час или два в зеведението, по-добре разбираш как се чувстват слепите, обясняват част от смисъла на концепцията за оригиналния ресторант от управата. По стените в антрето пък има превод на Брайловата азбука.

Блюдата в менюто, които се сервират тук са от Америка, Европа и Австралия. Спокойно може да се нахраните за около 50 долара. Чаша вино е малко над 7.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.