Робот се грижи за гостите в хотел

Роботът AURA вече е пръв помощник на туристите в хотела M Social в Сингапур. С форма на цилиндър,роботът доставя студена вода и спално бельо на гостите по стаите.

Машината сама се ориентира по коридорите на хотела и носи бързо поръчката. От управата на M Social са категорични, че AURA се справя сам с работа, която обикновено вършат двама или трима души, а освен това е изключително бърз.

Собствениците на групата The Millennium Hotels and Resorts заявяват, че засега роботът се ползва пилотно само в споменатия хотел, но в рамките на една година ще наемат още четири събратя на AURA и в други свои обекти.

AURA засега се справя отлично в M Social. По време на своето движение в хотела, роботът ползва специални сензори, които улавят всяко движение в радиус от 5 метра. Това веднага кара AURA да спре, за да не блъсне някой от гостите.

Как действа роботът: Туристът се обажда на рецепция и дава своята поръчка, а администраторът програмира робота. Когато AURA стигне до стаята, той се свързва по телефона с госта и му съобщава, че е пред вратата, като моли да му отворят.

Туристки споделят, че се чувстват много по-спокойни, когато са поръчали румсървис, отварят вратата на хотелската си стая и виждат робот вместо мъж.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.