Руска чудотворна икона за първи път в Поморие

Руската икона „Света Богородица Седмострелна – Смекчаване на злите сърца“, за която се вярва че е чудотворна за първи път ще бъде в Поморие.

На 9 август от 8 часа Светинята ще пристигне в манастира „Свети Георги Победоносец“. В 18 часа с Литийно шествие иконата ще бъде пренесена до храма „Свето Преображение Господне“, където ще бъде оставена за поклонение от жителите на Поморие и туристите в морския град до 21 часа на 11 август.

Вярва се, че иконата има особена сила и помага при проблеми в семейството, на работното място, за избягване на военни конфликти и други. Наричат я „Смекчаване на злите сърца“, защото съприкосновението с нея кара хората да се успокоят, да укротят своя гняв и да бъдат по-смирени.

Освен че, помага на миряните, иконата реагира и на случващото се по света. Преди взривовете в Москва през 1999 г. молещите се усетили миризма на тамян и забелязали появата на тъмни кръгове около очите на Божията майка. А ден преди трагедията с подводницата „Курск“, на иконата се появяват кръвотечащи рани. Това е малка част от свидетелствата и чудесата, описани в специален дневник и даващи основание за вярата, че молитвите пред иконата носят изцеление и успокоение.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.