Breaking News

Руските туристи със силен интерес към нашето Черноморие

Засилен интерес се наблюдава от руските туристи към почивки по българското Черноморие това лято, стана ясно по време на Международното туристическо изложение MITT 2017 в Русия.

Запитванията за пътувания към България, направени през януари тази година в търсачката Слетать.-ру, бележат увеличение със 180,4% в сравнение с декември 2016 г. Това е най-високият показател за месечно увеличение на обема от запитвания по страните, участващи в интернет статистиката на Слетать.ру.

По данни на търсачката Яндекс през месец януари 2017 г., България показва увеличение на запитванията на ползвателите на със 130,7% в сравнение с декември 2016 г. и влиза в Топ 3 страни с най-висока динамика на увеличение на запитванията при търсене на турове от страна на руските клиенти.

По време на изложението посетителите на българския щанд имат възможност да се запознаят с българската шевица и бродерия. Също така е организирана дегустация на български сладка, а професионален сладкар демонстрира на живо как и да се правят могат да се използват за украса на торти и по какъв начин да се правят захарни фигурки. За публиката има презентация на вина от сомелиер на руски език, дегустация на традиционни специалитети – баница, сирене, луканка, мед и др. На щанда се плетат мартенички, които се подаряват на всеки посетител.

В изложението участват Министерството на туризма, 28 съизложители, сред които четири от морските ни общини – Варна, Приморско, Несебър и Созопол.

В MITT 2017 участват над 1 600 фирми от 182 страни и региони, а броят на посетителите надхвърля 28 000 човека.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.