Breaking News
Руските туристи проявяват интерес към поклонническия туризъм в България. Снимка: Bg-turist.com

Руснаци идват на поклоннически туризъм в България

Руските туристи се интересуват от възможности за поклоннически туризъм в България. Това стана ясно след среща на заместник-министъра на туризма Ирена Георгиева и Богородският епископ Антоний, викарий на Руския патриарх, ръководител на Управлението на задграничните учреждения при Московската патриаршия и на Поклонническия център към нея.

България е много интересна дестинация за поклоннически туризъм за руснаците и можем да увеличим туристопотока и престоя им, ако обединим усилия за популяризиране на тези възможности, каза Георгиева.

Според нея данните показват, че 71% от руските граждани идват в страната ни за морска почивка и основната цел на министерството е да се популяризират и другите възможности за туризъм, които можем да предложим.

Ирена Георгиева твърди, че в дългосрочен план може да се работи и за създаване на смесени маршрути със съседните балкански държави, които също посрещат много руски туристи за поклоннически туризъм като Гърция и Сърбия.

Интерес би представлявало и комбинирането на този вид туризъм с морска или зимна ваканция, стана ясно по време на срещата.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.