Breaking News

САЩ споделят с България опита си в туризма

САЩ са готови да споделят опита си в областта на туризма с България. Това заяви в интервю за радио „Фокус“ министърът на туризма Николина Ангелкова, след срещата си със заместник-секретаря по международната търговия в Департамента по търговия на САЩ Кенет Хаят.

Това, което обсъждахме, беше свързано основно с Brand USA и тяхната концепция за промотиране на САЩ като туристическа дестинация. Много важно, е, че предвид ангажираността на частния бизнес както с управлението, така и финансово, успяват да се привлекат значителни средства за реклама Американците залагат основно на принципа на публично-частното партньорство. Това, което ми направи впечатление, е, че за всеки един долар, който частният бизнес дава, един долар дава и федералното правителство, обясни Ангелкова.

Тя поясни, че този един долар, който частният бизнес дава на Brand USA, идва от организацията ESTA, събираща таксите и данъците от туризъм в САЩ. Това означава, че една част от парите, които те събират чрез различни туристически такси и данъци, се влага обратно в маркетинга на страната.

Ангелкова смята, че е добре и България да въведе подобна практика.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.