Споделяме инфо за туристическите обекти в България с Viber

Български туристически забележителности ще бъдат споделяни директно чрез Viber. Българското Министерство на туризма е първото в света, което пуска услуга с възможност за директно споделяне на туристически обекти чрез Chat Extension на Вайбър.

Услугата е съвместен проект на ведомството и iLoveBulgaria.

В момента в платформата има над 250 национални туристически обекта, а общо местата, включени в нея, са над 5000. леновете на iLoveBulgaria са над 500 организации и се отчитат повече от 17 000инсталации през първите 10 месеца от старта на проекта.

Повече от 2 млн. са потребителите на Viber в България, а по света те достигат над 900 млн., ачрез новата услуга само с две кликвания ще може да се открие даден туристически обект. Поне по една минута ще се спестява при всеки техен коментар, твърдят експерти.

Световни проучвания показват, че употребата и значението на интернет нараства. 2/3 от туристите, които пътуват с цел почивка, организират ваканцията си през интернет. За една година – от юли 2016 г. до юли 2017 г., резервациите чрез мобилни устройства са се увеличили с 37 на сто. Освен това 95% от пътуващите с цел почивка четат най-малко 7 препоръки, преди да резервират почивката си. Осем от 10 туристи биха предпочели персонализирани маршрути чрез проследяване на цифровия им профил. Само за една година потребителите на интернет са се увеличили с 10%, а ръстът при социалните мрежи е 21 на сто.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.