Стартира билборд кампания за насърчаване на вътрешния туризъм

 

Билборд кампания за насърчаване на вътрешния туризъм стартира Министерството на туризма съвместно с общините, научи bg-turist.com.

Кампанията ще обхване всички по-големи градове и ще рекламира възможностите за туризъм по региони.

Билбордовете ще бъдат разположени на централни локации, като на територията на една община ще се рекламират възможностите за туризъм в друга.

Снимките са с подчертано културно-исторически фокус и отразяват редица емблематични забележителности – средновековната крепост Баба Вида, археологическия комплекс Перперикон, късноантичната крепост Хисарлъка, Бесарбовския скален манастир, Александровската гробница и други.

Министерството на туризма се ангажира с изработването на над 40 билборда, a общините предоставят безплатно рекламно пространство на ключови локации, където рекламните визии ще бъдат изложени за период от близо 6 месеца.

Стартът на кампанията вече е даден, а билбордове ще бъдат поетапно поставени в 11 големи общини – Разград, Русе, Силистра, Хасково, Видин, Велико Търново, Бургас, Кърджали, Габрово, Монтана и Перник, като на по-късен етап ще бъдат включени и други.

Целта на кампанията е както да повиши информираността на българите за страната им, така и да разнообрази националния туристически продукт.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.