Столицата на Фламенкото

Фламенкото – страстно испанско изкуство, което съчетава песен, танц и свирене на китара, привлича любопитството на мнозина. Туристите, които обичат Фламенко поне веднъж в живота си трябва да посетят областта, където се е зародило това уникално преживяване.

Всичко започва в областта Андалусия, Испания. Ако имате път през Севиля със сигурност ще ви направи впечатление почитта, която отдават тук на Фламенко. То се заражда по тези земи между VIII и XV век, когато територията е била завладяна от маврите. Типичната арабска музика и инструментите са преработени от християните и евреите, и изпълнени с испански фолклор…и така се получава Фламенко.

Смята се, че златната епоха за това изкуство е между 1860 и 1919 година, когато Фламенко става популярно по целия свят. Севиля пък е родното място на някои от най-добрите изпълнители на тази музика и все още е столица на танца.

Катедралата "Дева Мария де ла Седе".
Катедралата „Дева Мария де ла Седе“.

Разбира се, не бива да се ограничавате само до Фламенко, когато посещавате Севиля. Тук се намира и катедралата „Дева Мария де ла Седе“, която е третата по големина църква в света. Тя е построена между 1402-1519 година на мястото на джамия. Там се намира и гробът на прочутия пътешественик Христофор Колумб…

 

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.