Странни деликатеси! Бихте ли хапнали по време на почивката си?

Едно от удоволствията за туристите по време на почивката им е да опитат от местните деликатеси. Някои от храните са толкова странни, че ще ви е необходима голяма доза смелост, за да опитате.

Пържени тарантули

Яденето на паяци не е любимо занимание за мнозина, но ако са пържени дали ще си хапнете? Оказва се, че това е деликатес в Камбоджа, който някои от туристите са се престрашавали да опитат.

taran

Пържените тарантули се предлагат по улиците на азиатската страна. Паяците са изключително ароматни и приятни на вкус. Ако добавите мравки и щурци, ще може да се похвалите, че сте яли най-известните деликатеси в Камбоджа, твърдят запознати.

Ларви от мравки

Докато сме на вълна „насекоми“, е добре да отскочим до Мексико. Там туристите могат да си хапнат ларви на мравки. Деликатесът е популярен в централните части на страната.

Ларвите стават популярни в кулинарията още от времето на ацтеките, които ги събирали от основите и корените на различни растения. Събират се между февруари и май, варят се и накрая и се добавят към такос. Могат да бъдат и хрупкави, ако се изпържат.

Отровната риба

Тук няма нищо гнусно, просто след консумация на въпросната риба в Япония може да се натровите! Казват, че за да станеш майстор в приготвянето на японската риба фугу ти трябва тригодишно обучение.

rib

Рибата е вкусна, но ако не я е приготвил майстор ще се парализирате и може да се стигне до фатален край. Майсторлъкът тук е да се премахне тетродоксинът без да се замърси плътта на рибата. Иначе…това ще бъде последната ви екскурзия.

Prairie Oysters

„Prairie Oysters“ звучи добре и някак официално, докато не разберете, че ви поднасят добре изпържени тестиси. Това ястие може да хапнете в Канада и е деликатес, затова не се мръщете.

tashak

Разбира се, тук имате право на избор – тестисите могат да бъдат от бик, овен или прасе. Ако много ви се приядат, но нямате възможност да хукнете към Канада, спокойно! Може да хапнете такива тестиси в Испания и Аржентина.

Приготвят ги сплескани или натюрел.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.