Така ще изглежда яхтата от най-ново поколение. Изображение: Feadship

Суперяхта осигурява на туристите разглобяема къща за плажа

Туристите, на които им писне да стоят само в яхтата си, но същевременно нямат възможност да къмпингуват на уединени екзотични плажове, съвсем скоро ще получат решение на проблема си.

Базираната в Холандия фирма Feadship предложи на световното внимание концептуален модел яхта, която ще осигурява на пътниците разглобяема къща за плажа.

На борда на Choice ще има и други супер екстри, като например двуместен летателен апарат. Това не е нито хеликоптер, нито самолетче, а по-скоро модерен дрон, с който да обикаляте и да разглеждате забележителностите наоколо.

Яхтата ще разполага с възможно най-модерните радари и сензори, собствена система за прогноза за времето, както и източник за данни за трафика, така че да плавате напълно автономно.

Интелигентната компютърна система на борда ще ви препоръчва дори какво да правите на брега, кога е удобно да слезете, какви са програмите на казината и близките клубове, а също и кога е най-добре да полетите с дрона.

Яхтата ще се задвижва от два странични „двигателя“, които по всяко време могат да се отделят и да станат самостоятелни плавателни съдове – мини яхти.

На борда на супер яхтата могат да плават четирима гости, разположени в модерни апартаменти и стаи. Има помещение и за 16 души екипаж, който да се грижи за добруването на туристите. В разглобяемата къщичка за брега се побират точно двама души.

Все още няма данни кога чудото ще бъде пуснато на вода, нито пък колко ще струва.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.