Breaking News
Така ще изглежда яхтата от най-ново поколение. Изображение: Feadship

Суперяхта осигурява на туристите разглобяема къща за плажа

Туристите, на които им писне да стоят само в яхтата си, но същевременно нямат възможност да къмпингуват на уединени екзотични плажове, съвсем скоро ще получат решение на проблема си.

Базираната в Холандия фирма Feadship предложи на световното внимание концептуален модел яхта, която ще осигурява на пътниците разглобяема къща за плажа.

На борда на Choice ще има и други супер екстри, като например двуместен летателен апарат. Това не е нито хеликоптер, нито самолетче, а по-скоро модерен дрон, с който да обикаляте и да разглеждате забележителностите наоколо.

Яхтата ще разполага с възможно най-модерните радари и сензори, собствена система за прогноза за времето, както и източник за данни за трафика, така че да плавате напълно автономно.

Интелигентната компютърна система на борда ще ви препоръчва дори какво да правите на брега, кога е удобно да слезете, какви са програмите на казината и близките клубове, а също и кога е най-добре да полетите с дрона.

Яхтата ще се задвижва от два странични „двигателя“, които по всяко време могат да се отделят и да станат самостоятелни плавателни съдове – мини яхти.

На борда на супер яхтата могат да плават четирима гости, разположени в модерни апартаменти и стаи. Има помещение и за 16 души екипаж, който да се грижи за добруването на туристите. В разглобяемата къщичка за брега се побират точно двама души.

Все още няма данни кога чудото ще бъде пуснато на вода, нито пък колко ще струва.

Check Also

Първият луксозен космически хотел

Какво ли е усещането да виждаш по 14 пъти на ден романтичния слънчев залез? Отговор …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *