Breaking News

С голф и представления привличат туристи на круизите през 2017 година

С голф и представления от Бродуей ще привличат туристи круизните кораби през 2017 година, съобщиха от Круизбг.

Дизайнерски магазини, тематични заведения с висша кухня, клубове за деца и дори блъскащи се колички, са част от екстрите, с които ще се забавляват пасажерите на борда идната година. Новите тенденции включват по-бърза интернет свързаност на борда, работа със световни брандове в спа-услугите, ресторантите, музиката, забавленията и магазините.

Освен това се увеличават броя на нощувки в даден порт по маршрута, за да се даде възможност на пасажерите да „вкусят“ и от нощния живот на дестинацията, твърдят експерти.

По данни на Международната асоциация на круиз линиите, круиз ваканциите отбелязват ръст от 1 милион пасажери за 2016 година спрямо миналата, като достигат водещ за историята резултат от 24,2 милиона гости.

Към момента само в европейските корабостроителници е договорено строителството на 48 круизни кораба на стойност 27 млрд. евро, при въведени в експлоатация 27 кораба през тази година.

Очакванията за най-значим ръст са при масовите (стандартни) круизи – 57%, първокласните круизи – 50% и луксозните круизи – 41%. Двойките и семействата с деца са двете групи с най-осезателно присъствие на борда, следвани от компанните на по-големи роднински фамилии, групите по интереси, медените месеци и соло пасажерите.

Хърватска, Исландия и Ирландия водят списъка на най-предпочитаните дестинации за 2017 година, замествайки традиционните Париж и Рим.

Сред водещите фактори за ръста в броя на резервираните круиз ваканции от българи за следващата година са отпадането на роуминга в Европа , увеличаващото се общо вътрешно потребление в страната, покачващата се инфлация, спадът на лихвите по депозитите, намаляващата безработица и отпадането на визите за Канада, твърдят от Круизбг.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.