Breaking News
Пътуването със самолет е бързо и безопасно...стига да не ви е страх от височини. Снимки: интернет

С какво да пътувам до почивката?

Придвижването до мястото, където ще изкарате ваканцията си, също е важна част от емоциите на почивката.

Да се друсаш в мръсен влак няколко часа, докато стигнеш дестинацията си, може да ти развали настроението и да започнеш зле отпуската. И обратно – едно приятно и весело пътуване е в състояние да даде положителен старт на екскурзията.

Винаги преди да сте си избрали мястото за почивка, вижте как най-бързо и лесно може да стигнете дотам. Сметнете колко време и пари ще ви струва пътя и дали си струва.

Много често клиентите подценяват пътуването. Взели са си отпуск от една седмица, но три от всичките почивни дни минават в път, което естествено не е истинска и пълноценна почивка. Накрая са изнервени и изморени, казаха представители на туристически фирми за bg-turist.com.

Има няколко варианта за придвижване, които трябва да съобразите:

Самолет

За момента това е най-бързото превозно средство. От България до почти всяка точка на Европа се стига за приблизително 3 часа. Пътуването със самолет е най-безопасно – според проучване жертвите на инциденти по пътищата са много повече от загиналите в самолетни катастрофи.

Ако не разполагате с достатъчно пари, трябва да се насочите към нискотарифна компания. Лошото тук е, че в последния момент може да се отмени даден полет и да си останете у дома, а не в мечтания хотел.

Билетите за празничните дни като Коледа, свършат много бързо и ако искате да пътувате тогава, ще трябва да си купите билет поне 3-4 месеца по-рано.

Интесерен факт: Полетът между Европа и САЩ е около 8-9 часа. За толкова време влаковете в България преодоляват разстоянието София-Варна!

Автомобил

Ако пътувате до близка дестинация, която да е до 300 километра от родното ви място, и сте семейство или група приятели, автомобилът ви излиза най-евтиното и удобно средство за преодоляване на разстоянието.

Същото е положението, ако ви се наложи да мъкнете големи количества багаж за ваканцията – куфарите на жената, сгъваемото легло на децата. В самолет това ви се таксува като свръхбагаж и пътуването ще ви излезе „златно“.

Автомобилът осигурява независимост. Няма да ви се налага да пътувате с неприятни хора, нито да спирате, когато някой друг реши. Хубавото на този транспорт е, че докато се движите към туристическата дестинация, може да се насладите на красиви глеки по пътя. А, ако имате свободно време в излишък да почивате и на някое място, което е извън плановете ви.

Добре е да сте внимателни на пътя. Най-много катастрофи, според статистиката, стават през отпускарския август месец.

Ако решите да се движите зимно време е повече от задължително автомобилът ви да е изправен, с добри зимни гуми.

Интересен факт: От секс в купето на автомобил също се забременява.

Автобус

Схващане! Това е най-често използваната дума от туристи, които са решили да пътуват надалеко с автобус. Разходките вътре са почти невъзможни, пускат ви филм, който може да се окаже най-тъпия на света, седналият до вас пък не е сигурно дали ще ви допадне.

Ако трябва да изкарате три дни в подобна обстановка, сигурно другият път ще се качите на самолета или ще подкарате колата.

Интересен факт: Ако не искате този до вас непрекъснато да се бута отгоре ви и да ви взема от пространството, изяжте една глава чесън преди път…Не е сигурно обаче дали нахалникът ще усети миризмата, защото има вероятност да не си е сменял чорапите две седмици.

Влак

Българските влакове стават все по-бавни, заради отвратителното състояние на релсите и старите вагони. Често има закъснения, а зимно време не е сигурно дали парното ще работи. Понякога пътувате прави няколко часа. Най-евтино е, но…

Тоалетна на български влак. Тази гледка може да успокои разстроения ви стомах.
Тоалетна на български влак. Тази гледка може да успокои разстроения ви стомах.

Интересен факт: В тоалетните на българските влакове някой ден може да открият непозната досега бактерия!

Автостоп

Ако сте свободен електрон и все още се чудите накъде да потеглите, автостопът е идеален вариант. Пътуването излиза без пари, но пък трябва да имате търпение, защото в днешно време не всеки спира на вдигат палец. А и може да се окаже, че любезният шофьор, решил да ви обърне внимание да е в нежелана посока.

Ако изглеждате по този начин ще стигнете докъдето си поискате на автостоп.
Ако изглеждате по този начин ще стигнете докъдето си поискате на автостоп.

Интересен факт: Ако сте семейство с две малки деца, четири куфара, сгъваемо легло, пакет памперси и малко, симпатично кученце…ще ви е необходимо да спрете камион!

Велосипед

В западна Европа велосипедистите са на почит. Там има изградени велоалеи между градовете, а освен това са разработени и туристически маршрути за велосипедисти.

У нас царете на пътя са шофьорите, така че не е препоръчително за здравето ви да пътувате до почивката си с велосипед. Все ще се намери на пътя някой джигит без книжка или пиян зад волана.

Интересен факт: Монтирайте си специален държач за велосипеди на багажника на автомобила, вземете колелета…и си ги карайте около хотела, като стигнете с колата до там.

Check Also

Да спиш в…куфара си

Ако матраците в хотелите са ви винаги неудобни, то вече е напълно възможно да си …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.