Призрачният Вароша в Кипър. Снимки: интернет

Тези места можеха да са курорти…

Туристите обичат да посещават курорти, където всичко е уредено. Отиваш в хотела и активно почиваш, без да мислиш за странични работи.

Има обаче места, които са били предвидени за страхотни курорти, някои от тях дори са работели като такива, но нещо се е случило…

Дестинации, които сега ще бъдат посетени от малък брой туристи, практикуващи най-вече „тъмен туризъм“, търсещи адреналин, но не и истинска почивка.

Вароша

Това е напълно необитаван курорт в Кипър. Построените хотели и заведения не са посрещнали нито един гост през последните 41 години!

Причината за трагичната съдба на Вароша е турската инвазия в Кипър през 70-те години на миналия век. Курортът е евакуиран набързо, а днес стърчащите здания но хотели и ресторанти, свидетелстват за това какъв е бил животът през 1974 година.

Ако гледате Вароша откъм морето, може да ви се стори оживен курорт, но истината е, че в наши дни това е едно призрачно и изоставено място.

Замъкът Leap

Намира се в Ирландия. И вместо да привлича десетки хиляди туристи, жадни да се докоснат до сревновековния начин на живот, замъкът Leap е старателно заобикалян дори и от най-големите смелчаци.

Не е желателно да влизате в този ирландски замък...
Не е желателно да влизате в този ирландски замък…

Смята се, че това е едно от най-обитаваните от духове места в целия свят. Замъкът бил под владение на тъмни сили, затова стои изоставен и вече се руши. Оказва се, че дворецът е построен върху яма, която преди стотици години е използвана за мъчения и убийства.

Сан Жи

На това място в Тайван е трябвало да се изгради модерен курорт, който да предлага на своите гости спокойствие и уют.

По време на строежите обаче твърде много строители измират незнайно защо.

Сан Жи е можел да бъде чудесен курорт.
Сан Жи е можел да бъде чудесен курорт.

Инвеститорите решават да изоставят това прокълнато място и днес могат да се видят само недостроените хотелски стаи.

Страната на чудесата

Замислен като китайски вариант на Дисниленд, този атракцион така си остава недовършен.

Китайците, решили да направят нещо невиждано, в пъти по-голямо и пищно от истинския Дисниленд. Нещо, което да привлича милиони туристи.

Китайският дисниленд остава недовършен.
Китайският дисниленд остава недовършен.

Но…появили се строителни проблеми с проекта. Това наложило неговото изостяване. Днес може да си види само недовършеният дворец от Страната на чудесата, който стърчи зловещо насред нищото.

Check Also

Пускат круизен кораб посветен на канала Cartoon Network

Круизен кораб, който е посветен на детския анимационен канал Cartoon Network ще плава от тази …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *