Този хотел се помещава в 25 стари домове…

Стилният хотел Pulitzer в Амстердам крие интересна тайна. Оказва се, че той посреща своите туристи в 25 домове на холандски търговци и аристократи от 17 и 18 век.

Американският фермер Питър Пулицър, който в един момент от живота си решава да стане бизнесмен, купува домовете през 1960 година и ги превръща в хотел и арт галерия. И така в продължение на 30 години, докато хотелът не сменя собственика си, а блясъкът му постепенно залязва.

Арт колекцията обаче е запазена и днес може отново да радва туристите в Амстердам. Хотелът е реновиран през миналата година, и освен почивка със стил предлага на своите гости и невероятно културно богатство.

Ресторантът, предлагащ изискани блюда носи името на известния през 17 век Фолкерт Янс, който бил популярен с изключителните ястия, които приготвял в онези години на своите клиенти.

На бара пък се изявява лондончанинът Ryan Chetiyawardana, носител на множество награди.

Входовете на двете заведения са отделни, така че да не се чувствате, като в обикновена и шумна кръчма, част от хотел.

Pulitzer е край един от популярните плавателни канали на Амстердам. Оттук на пет минути пеш е популярният музей на Ане Франк. Съвсем близо е известната сред шопинг маниаците Nine Streets. На 10 минути с трамвай е Vondelpark – средище на много музеи и арт галерии.

В района на хотела се намират стилни кафенета, барове и скъпи къщи.

Всяка от стаите в Pulitzer е различна и носи собствена история. Цената на двойната стая започва от близо 500 лева.

Check Also

Пускат на вода прозрачен круизен кораб

Круизен кораб, от който туристите ще съзерцават по-добре красотите на морета, океани и екзотични острови, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *