Тропически рай посреща гости край Берлин

В момента температурите в германската столица Берлин са между 0 и 6 градуса, но въпреки това туристите имат шанса да се отдадат на тропически забавления. Това не е шега!

Комплекс на име Tropical Islands предлага на гостите си басейни с топла вода, водни пързалки, джунгла, лагуни, палатки, разположени върху пясъчна ивица. Въпросният комплекс се намира южно от Берлин и е предпочитано място за бягащите от студа и сивотата през зимата.

trop3

Tropical Islands се помещава в огромен балон. Пред 90-те години на миналия век той е бил собственост на компания, която планирала да произвежда летателни апарати. Фирмата фалирала и днес балонът е собственост на малайзийският бизнесмен Колин Ау. Той е инвестирал 20 милиона паунда, за да превърне местенцето в тропически рай – пиете си коктейла на плажа, зад вас са тропическите гори, температурата на въздуха е винаги 26 градуса…

Така изглежда балонът отвън.
Така изглежда балонът отвън.

Изкуственото море, което Tropical Islands осигуряват на туристите е с площ от 3000 квадратни метра! Плажната ивица пък се простира на цели 200 метра. Гората е съставена от 50 000 растителни вида от 600 вида! Може да видите екзотични птици, като фламинго, костенурки и риби.

trop4

Тук може да се сдобиете и със слънчев тен, тъй като специално покритие на купола допуска слънчеви лъчи. Те позволяват на растителните видове да живеят съвсем нормално в балона.

trop5

Комплексът предлага модерен СПА център и сауна, а посещението през деня тук струва 42 евро за възрастни, и 33 евро за деца над 6 години.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.