Туристи идват за второто издание на Международния балетен фестивал в Банско

Второто издание на Международния балетен фестивал в Банско ще привлече туристи и почитатели на изкуството в ски курорта.

Фестът ще се проведе между 5 и 9 януари, а зрителите ще имат уникалния шанс да видят „Лешникотрошачката“, „Жизел“ и „Кармен денс“. И трите постановки са дело на главния балетмайстор на Варненската опера – Сергей Бобров. Репетитор на трупата е Сергей Антонов, който е работил в Болшой театър.

„Лешникотрошачката” ще се играе в три последователни дни от 5 до 7 януари. В спектаклите на 5 януари от 18 часа и на 7 януари от 11 часа в главните роли на Мари и Принца ще танцуват солистите на Държавния театър за опера и балет в Красноярск Надежда Панфилова и Кирил Буличев, а в спектакъла на 6 януари от 18 часа зрителите ще видят варненските балетни солисти Илияна Славова и Павел Кирчев.

„Жизел” ще видим в два последователни дни. На 7 януари от 18 часа, с Илияна Славова – Жизел, Павел Кирчев – Алберт и Юрика Аоки – Мирта, и на 8 януари, също от 18 часа, с Надежда Панфилова – Жизел, Кирил Буличев – Алберт и Мирта – Юрика Аоки.

Последната среща на туристите и гражданите на Банско ще бъде на 9 януари от 18 часа, когато на сцената ще се развихрят страстите около непокорната циганка Кармен. Уникалната опера-балет „Кармен денс”, включва най-емоционалните моменти от безсмъртната опера на Жорж Бизе. Увлечени в любовния триъгълник, своето балетно майсторство ще покажат Евгения Минкова – Кармен, Павел Кирчев – Дон Хосе и Румен Стефанов – Ескамилио.

Билетите за представлениятa има на касата на читалище „Никола Вапцаров 1894“ или в Пoсетителския информационен център (площад „Възраждане“), от 04 януари. Цените са 40 лева за възрастни и 20 лева за деца до 10 години.

Check Also

48 000 долара за нощувка…в апартамента на принцесата на Монако

Ако имате 48 000 долара навярно ще си купите апартамент. Е, някои пък може да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *