Туристи идват за второто издание на Международния балетен фестивал в Банско

Второто издание на Международния балетен фестивал в Банско ще привлече туристи и почитатели на изкуството в ски курорта.

Фестът ще се проведе между 5 и 9 януари, а зрителите ще имат уникалния шанс да видят „Лешникотрошачката“, „Жизел“ и „Кармен денс“. И трите постановки са дело на главния балетмайстор на Варненската опера – Сергей Бобров. Репетитор на трупата е Сергей Антонов, който е работил в Болшой театър.

„Лешникотрошачката” ще се играе в три последователни дни от 5 до 7 януари. В спектаклите на 5 януари от 18 часа и на 7 януари от 11 часа в главните роли на Мари и Принца ще танцуват солистите на Държавния театър за опера и балет в Красноярск Надежда Панфилова и Кирил Буличев, а в спектакъла на 6 януари от 18 часа зрителите ще видят варненските балетни солисти Илияна Славова и Павел Кирчев.

„Жизел” ще видим в два последователни дни. На 7 януари от 18 часа, с Илияна Славова – Жизел, Павел Кирчев – Алберт и Юрика Аоки – Мирта, и на 8 януари, също от 18 часа, с Надежда Панфилова – Жизел, Кирил Буличев – Алберт и Мирта – Юрика Аоки.

Последната среща на туристите и гражданите на Банско ще бъде на 9 януари от 18 часа, когато на сцената ще се развихрят страстите около непокорната циганка Кармен. Уникалната опера-балет „Кармен денс”, включва най-емоционалните моменти от безсмъртната опера на Жорж Бизе. Увлечени в любовния триъгълник, своето балетно майсторство ще покажат Евгения Минкова – Кармен, Павел Кирчев – Дон Хосе и Румен Стефанов – Ескамилио.

Билетите за представлениятa има на касата на читалище „Никола Вапцаров 1894“ или в Пoсетителския информационен център (площад „Възраждане“), от 04 януари. Цените са 40 лева за възрастни и 20 лева за деца до 10 години.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.