Breaking News

Умерен оптимизъм в туристическия бранш за тазгодишния летен сезон

Трябва да сме умерени оптимисти за тазгодишния летен туристически сезон. Думите „наплив“, „заливане“ и „цунами“ от руски туристи не са подходящи, защото базата ни е договорена още преди година. Това обясни за bg-turist.com проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Според него 30 % от легловата база отдавна е запазена за германците, които също проявавали по-засилен интерес към България. 10 % са за скандинавския пазар, 15 % за британците, а за руския около 30-40 %, каза проф. Маринов.

Той твърди, че заради ситуацията в Турция руските туристи търсят алтернативи за почивка. Това не означава, че всички ще дойдат тук, защото имат и други алтернативи като Испания, Хърватия и Черна гора. Освен това нашата леглова база не може да поеме всички. През миналия сезон, когато имаше спад в броя на руснаците, нашите хотели отново бяха пълни в пиковите дни на лятото, каза Стоян Маринов.

Според него, международното конюктура все пак ще помогне на туристическия бранш. Ще имаме повече гости извън активния летен сезон, например през септември-октомври, обясни експертът.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.