Уникален светлинен проект „Тайната градина“ превзема Морската градина във Варна

Уникалният светлинен и визуален проект „Тайната градина“ ще видят туристите, които посетят Морската градина във Варна на 15 август, когато е и празникът на морската столица.

Проектът ще оживи Алпинеума в Морската градина точно в 21 часа.

Проектът е комбинация от паралелни арт видеоинсталации, разположени върху и сред дърветата в парка. Върху различни части на 12 близкостоящи дървета ще бъдат прожектирани предварително заснети лица, анимирани животни и абстрактни форми, които органично ще преливат в обектите.

Това е мащабна видеоинсталация от неголеми “оживени” органични обекти, които не само се трансформират чрез видеото, а действат интерактивно – лицата се появяват, усмихват се на преминаващите, заговарят ги, преминават през различни емоционални състояния, отново изчезват, заменени от други форми, от време на време преминава някое диво животно или само сянката му, обясниха организаторите.

Освен музикалния фон, специално създаден за събитието, всеки обект ще има собствено скрито в листата озвучаване, което ще бъде в синхрон с конкретното видео. Така ще може и да се чува индивидуалния “глас” на всеки обект.

Въздействието на видеоинсталацията в нейната цялост ще бъде една оживяла магическа градина, сред която зрителите ще могат да се движат свободно и да остават пред всеки обект колкото искат.

Видеата са подходящи за всички възрастови групи.

Check Also

С тази каравана може да отидете навсякъде по света…

Еко каравана, която може да достигне до всяко кътче на света, дори и труднодостъпно, представиха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *