Breaking News

Условията в детските бази по Черноморието са добри

Условията ва детските почивни бази по Черноморието са добри. Това е установила проверка на експерти от Министерството на туризма.

Според заключенията базите отговарят на изискванията – разположени са на големи площи, които позволяват разнообразни спортни и творчески дейности. Зоните са обособени правилно и се охраняват от специализирани лица, които освен ангажимент за сигурността имат и контролно-пропускателни функции. На всеки 10-15 деца е посочен по един отговорник.

Във всички посетени бази са разположени и медицински центрове/пунктове с постоянно назначен лекар, а някои разполагат и със собствени автомобили за спешна помощ. Плажната ивица се ползва по договор с концесионера на съответния плаж, като задължително са осигурени спасители и отделно място за децата, са констатирали проверяващите.

Според туристическото ведомство обаче, един от проблемите е, че все повече хотели започват да приемат организирани групи подрастващи, но някои не са направили достатъчно инвестиции, за да може техният отдих напълно да съответства на новите изисквания. Затова Министерството на туризма ще инициира дискусия между представители на всички бази за детски отдих и ангажираните институции и организации.

Ще бъде изготвен списък на базите, които отговарят на условията.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.