Breaking News

Фестивал на хвърчилата посреща туристите във Варна

Красиви хвърчила ще изпълнят небето над Варна по време на четвъртото издание на Фестивала на хвърчилата. Той ще се проведе на 13 и 14 август на плажа в „Аспарухово“.

Оригинални модели, собствена изработка ще демонстрират участници от България, Турция, Холандия, Украйна, Румъния. Освен парад на хвърчилата, програмата включва конкурс за най-атрактивен модел, обучение на спортни хвърчила и авиомодели, както и състезание с различни летящи предмети.

Съпътстващата програма на феста също е богата – представления на детски танцови и театрални състави от Варна и района, мини-концерти на известни поп изпълнители, работилници и арт ателиета, приятна музика и много други забавления.

В рамките на фестивала ще се проведе и фотографски пленер за репортажна фотография “Въздушни чудеса – Варна 2016“. Участниците ще имат възможността да снимат събитията по време на фестивала, и най-вече демонстрациите на международните клубове, които ще покажат майсторките си умения в управлението на огромни, пъстри, ръчно изработени хвърчила. Селектирани фотоси от този пленер ще се включат в пътуваща изложба “Международен фестивал на хвърчилата – Варна 2016”, която ще бъде показвана в различни градове на страната.

Check Also

Ледена пързалка на…Малдивите

Малдивите са екзотична туристическа дестинация – чисти океански води, златни пясъци, палми, слънце и спокойствие. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *