Фестивал на хвърчилата посреща туристите във Варна

Красиви хвърчила ще изпълнят небето над Варна по време на четвъртото издание на Фестивала на хвърчилата. Той ще се проведе на 13 и 14 август на плажа в „Аспарухово“.

Оригинални модели, собствена изработка ще демонстрират участници от България, Турция, Холандия, Украйна, Румъния. Освен парад на хвърчилата, програмата включва конкурс за най-атрактивен модел, обучение на спортни хвърчила и авиомодели, както и състезание с различни летящи предмети.

Съпътстващата програма на феста също е богата – представления на детски танцови и театрални състави от Варна и района, мини-концерти на известни поп изпълнители, работилници и арт ателиета, приятна музика и много други забавления.

В рамките на фестивала ще се проведе и фотографски пленер за репортажна фотография “Въздушни чудеса – Варна 2016“. Участниците ще имат възможността да снимат събитията по време на фестивала, и най-вече демонстрациите на международните клубове, които ще покажат майсторките си умения в управлението на огромни, пъстри, ръчно изработени хвърчила. Селектирани фотоси от този пленер ще се включат в пътуваща изложба “Международен фестивал на хвърчилата – Варна 2016”, която ще бъде показвана в различни градове на страната.

Check Also

48 000 долара за нощувка…в апартамента на принцесата на Монако

Ако имате 48 000 долара навярно ще си купите апартамент. Е, някои пък може да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *