Фестивал на хвърчилата посреща туристите във Варна

Красиви хвърчила ще изпълнят небето над Варна по време на четвъртото издание на Фестивала на хвърчилата. Той ще се проведе на 13 и 14 август на плажа в „Аспарухово“.

Оригинални модели, собствена изработка ще демонстрират участници от България, Турция, Холандия, Украйна, Румъния. Освен парад на хвърчилата, програмата включва конкурс за най-атрактивен модел, обучение на спортни хвърчила и авиомодели, както и състезание с различни летящи предмети.

Съпътстващата програма на феста също е богата – представления на детски танцови и театрални състави от Варна и района, мини-концерти на известни поп изпълнители, работилници и арт ателиета, приятна музика и много други забавления.

В рамките на фестивала ще се проведе и фотографски пленер за репортажна фотография “Въздушни чудеса – Варна 2016“. Участниците ще имат възможността да снимат събитията по време на фестивала, и най-вече демонстрациите на международните клубове, които ще покажат майсторките си умения в управлението на огромни, пъстри, ръчно изработени хвърчила. Селектирани фотоси от този пленер ще се включат в пътуваща изложба “Международен фестивал на хвърчилата – Варна 2016”, която ще бъде показвана в различни градове на страната.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.