Breaking News
Някои хотели обръщат сериозно внимание на желанията на фитнес туристите. Снимка: интернет

Фитнес туризмът става все по-популярен

Чели сте за различни видове туризъм. Някои туристи искат да изживеят страх по време на почивката си, други желаят да посещават гробници и мемориали. Трети държат на спортната си форма. Това са, така наречените „Фитнес туристи“.

В световен мащаб се увеличава броят им, казаха за bg-turist.com експерти от туристическия бранш.

Фитнес туристите са хора, свикнали да спортуват на местата, където живеят и искат да продължат с това дори и по време на годишния си отпуск. В това няма нищо страйнно и необичайно, те не се различават особено от останалите туристи, върдят експертите.

За тези туристи е важно в хотела, в който отсядат да има добра фитнес зала, уроци по йога например, или някакъв друг вид гимнастика, потвърдиха и от туристически агенции.

Много от фитнес туристите си носят спортните екипи в куфара, и рано сутрин могат да видят забелязани да спринтират край хотела.

Фитнес туристите подбират не само хотела си, но се интересуват и от околностите. Дали е подходящо за бягане рано сутрин, има ли достатъчно дървета, които да осигуряват кислород. Една клиентка дори ме беше попитала дали има бездомни кучета, защото се страхувала някое да не я нападне, каза за bg-turist.com хотелиер от Северното Черноморие.

Фитнес туристите често се интересуват и от храната, която предлага хотелският ресторант. Естествено, предпочитат здравословните храни и се радват, когато менюто изобилства от такива.

Ръстът на фитнес туризма в световен мащаб е осезаем, защото темата за здравословния начин на живот сега е изключително модерна. Със сигурност, ако в хотела има добра зала или се предлагат някакви физически занимания за гостите, предприемачите ще спечелят, категорични са хора от бранша.

Според тях хотетилиерите вече обръщат сериозно внимание на фитнес желанията на гостите си. Много от хотелите предлагат и сериозен велопарк на туристите.

Check Also

Може да наемеш яхтата на Грейс Кели

Има една яхта, която не е като всички останали. Става въпрос за луксозния плавателен съд, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.