Хиляди туристи се стичат във Варна за първото Flugtag състезание в България

Атрактивното Flugtag състезание, в което участниците летят със собственоръчно направени самолети и после се „забиват“ зрелищно във водата ще се проведе пред погледите на хиляди туристи във Варна това лято, научи bg-turist.com.

Подобен род състезание се провежда за първи път в България. Flugtag, което в буквален превод означава „Ден за летене“, започва през 1992 година във Виена и оттогава досега събира десетки хиляди фенове на летателните апарати и водното шоу. Flugtag е било в 45 държави по света, а проведените състезания са над 145.

Състезанието във Варна ще се проведе на 2 юли от 10.30 часа в обновеното пространство на Морска гара. Набирането на идейни проекти за самолети е до 25-ти април. Повече подробности може да откриете на сайта.

Най-дългият прелет по време на шоуто, осъществен само с човешката сила и воля, е от феноменалните 78,64 метра, постигнат през 2012 година в Лонг Бийч, Калифорния. Най-посетеното събитие е това в Лондон, Великобритания, през 2003 година, когато край Темза се стичат 350 000 души.

Check Also

Банята на хотела също е важна… (снимки)

Повечето туристи са на мнение, че банята на хотела трябва да е чиста, и ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.