Хотелиери не искат компютърна система, която проследява туристите

Хотелиерите са против въвеждането на система за проследимост на гостите в хотелите. Това заяви председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова в коментар на предложението, данните, подавани от хотели и къща за гости, да бъдат достъпни за МВР и ДАНС заради националната сигурност, съобщава информационна агенция КРОСС.

Още в началото на лятото бе предложено системите на хотелите да бъдат свързани с МВР и ДАНС. Това беше отхвърлено по време на обсъждане в хотелиерската асоциация, защото по закон сме задължени и предоставяме пълна информация за гостите в хотелите чрез регистрите, които ежедневно представяме в полицията. Все пак хотелът е място, където един нормален човек би искал да отседне, без в този момент да се знае, че е отседнал в този хотел. Една такава проследимост онлайн ще смути нашите клиенти. Никъде в Европа, дори и във Франция, такова нещо няма, обясни Иванова.

Тя е категорична, че ако това е временна мярка, хотелиерите не биха били против. Във всички хотели, които работят легално, никога не се е случвало да бъде укрито лице, поясни Иванова.

Bg-turist.com припомня, че подобна система, според властите ще предотврати укриването на опасни лица. Целта на софтуера е антитерористична сигурност.

Check Also

С тази каравана може да отидете навсякъде по света…

Еко каравана, която може да достигне до всяко кътче на света, дори и труднодостъпно, представиха …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *