Хотелите през 2060 година

Какви ще бъдат хотелите след близо 40 години? На този въпрос отговаря футуристът д-р Джеймс Кантън от Institute for Global Futures в Сан Франциско, цитиран от британски медии.

Самоорганизиращи се хотели, стаи, които се отключват чрез лицево разпознаване на госта, и СПА процедури, базирани на ДНК анализ на съответния турист. Това са само част от новостите, които ни очакват в хотелите на бъдещето, според Кантън.

Роботизирана прислуга

Преди да пристигне в хотела, туристът онлайн може да си поръча какъв точно роботизиран прислужник иска. Пак през интернет ще се избират и уменията на въпросните помощници. Те ще ни посрещат на летището, ще ни предлагат ястията, които да консумираме по време на почивката си, а също и ще оправят стаите. При желание роботите може да правят компания на скучаещи туристи, или да го обучават в дадена дисциплина.

tra

Организиране на хотела

Това е следващо ниво на хотелите. Благодарение на нанотехнологии и различни машини, гостите ще могат да ги оформят и сглобяват по свое желание. Смята се, че първите подобни хотели може да се появят до 20 години!

Сънища по избор

Хотелските легла няма да се ползват само за сън, на тях ще сънуваме, каквото пожелаем. Специална невротехнология ще позволява на туристи да си избира сън, така че да е добре зареден с положителни емоции за следващия ден.

СПА

Така популярните за скъпите хотели СПА процедури, ще минат на следващо ниво. Ще бъдат предлагани процедури, съобразени с ДНК профила на конкретния човек. Туристите в хотела ще получат индивидуални програми за превенция и програма за подобряване на здравето.

Ще се използват най-модерните методи за генетично лечение, фитнес на мозъка и програми за предпазване от болести.

Check Also

Най-странните басейни по света

Като турист може да видите странни работи по време на почивката си. Оказва се, че …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.