Breaking News
Този хотел се намира в две държави. Снимки: интернет

Хотелът, който се намира в две държави

Да си турист по едно и също време в две различни държави не е невъзможно. Arbez Hotel предлага на своите гости да бъдат посетители едновременно във Франция и Швейцария.

Намира се на границата между двете държави. Ако сте от френската страна ще ви посрещнат на улица Rue de la Frontera in La Cure, ако пък предпочетете швейцарската рецепция ще ви регистрират на Route de France in Cure.

ferma

Хотелът е две звезди и не бива да очаквате супер екстри, но пък си заслужава странното изживяване да спиш в две различни държави по едно и също време. Освен това и природните забележителности наоколо не са за изпускане, казват запознати.

Особено интересно е за някои гости, които вечер решават да спят по следния начин – главата им е на възглавница от френската страна, а тялото по средата. Краката през цялото време се местят ту в Швейцария, ту във Франция.

ferma2

През Втората световна война вторият етаж на хотела се ползва от бягащи немски войници, които твърдели, че там са на територията на Швейцария.

Всъщност хотел Arbez придобива особен статут благодарение на гранично споразумение между Франция и Швейцария. През 1862 година двете държави променят границите така, че в момента хотелът е „стъпал“ в две държави.

Check Also

Хотел в стая за пазачи…

Определено по света има много странни хотели. Nieuwe Amstelbrug се намира в Амстердам и посреща …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.